Recruitment Marketing

Een gewone vacature op een vacaturesite of op je corporate website is tegenwoordig niet meer genoeg om je vacatures te vullen. Iedereen wil een bepaalde beleving bij een bedrijf voelen voordat ze solliciteren, hiervoor is het belangrijk dat het bedrijf een positief werkgeversimago heeft en weet hoe zij de juiste mensen bereikt. 

Daar kan ik jou bij helpen, scroll snel door om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Het bereiken van de juiste kandidaten is vaak een uitdaging, soms wordt een recruiter of recruitmentbureau ingeschakeld die met een persoonlijke benadering diverse potentiele kandidaten een-voor-een benaderen. Hier gaat vaak ontzettend veel tijd inzitten en dit is gericht op een select aantal personen.

Dankzij de samenwerking tussen marketing en recruitment kan deze persoonlijke benadering geoptimaliseerd en opgeschaald worden. Er kunnen geautomatiseerde employer branding campagnes gecreëerd worden waardoor er minder tijd in het voorselectie proces gaat zitten en de output uiteindelijk kwalitatiever is dankzij de gerichte targetting en gecreëerde latente behoefte om een switch te maken van baan.

De persoonlijke aanpak blijft behouden; de schaalbaarheid, de juiste voorselectie en het vergroten/optimaliseren van de bedrijfsbekendheid worden door de inzet van online marketing toegevoegd aan het traditionele recruitmentproces. Hierdoor trek je als bedrijf structureel meer werknemers aan, je werkt namelijk aan je naamsbekendheid en je werkgeversimago wordt vergroot en versterkt. Toekomstige werknemers weten je hierdoor veel makkelijker te vinden.

Door marketing te integreren in recruitment:

✓ Bouw je aan het bedrijfs- en werkgeversimago

✓ Bouw je aan de merkbekendheid van het bedrijf

✓ Trek je exact de juiste mensen aan door de gerichte targetting en voorselectie

✓ Vergroot je de merkaantrekkelijkheid van het bedrijf (employer branding)

✓ Verminder je de (werk)tijd die doorgaans in het traditionele recruitmentproces wordt gestoken

Hoe?

Ik start met het inzichtelijk krijgen van de juiste doelgroep: voor de bestaande vacature(s): wie willen we bereiken? Wie is de ideale kandidaat? En waar is deze persoon doorgaans actief? Daarna kies ik de juiste online marketingmix voor deze doelgroep. Bijvoorbeeld door de inzet van social media, social advertising, SEA en het SEO optimaliseren van de vacaturetekst.

 Er worden aantrekkelijke employer branding campagnes en specifieke wervingscampagnes gecreëerd die inspelen op de candidate journey. Door de juiste opvolging en inzichtelijkheid van de candidate journey leidt dit tot significant meer relevante sollicitaties.

Om structureel goede werknemers aan te trekken geloof ik dat recruitment en marketing elkaar enorm kunnen versterken om zo de ultieme candidate journey in te vullen en een fantastische candidate experience te creëren.

Wil jij ook een doordachte recruitment marketing strategie en de volledige uitvoering hiervan? Ik help je graag!

Vragen of contact opnemen?

Let's Work Together!

Ben je op zoek naar een online marketingspecialist met veel passie voor haar vak? Iemand die voor jou de online marketingstrategie uitwerkt en tevens van a tot z uitvoert? Dan kom ik dolgraag met je in contact. Ik kijk ernaar uit!